امروز در این مقاله میخواهیم درباره یکی از مهم ترین و بزرگترین مسائل قهوه به نام بلند یا ترکیب قهوه (Coffee Blending) صحبت کنیم
ترکیب و بلند قهوه چیست
به هنر میکس کردن دو یا چند قهوه تک خاستگاه (single origin coffee) با هم برای اینکه به طعم جدید یا کیفیت بهتری دست پیدا کنیم و قهوه مناسب تری داشته باشیم و این کار به سمتی رفته که یک سری قهوه فقط برای بلند کردن کاشته و تهیه می شوند.
این اتفاق اولین بار برمیگردد به زمان هایی دور ولی در تاریخ اینگونه نوشته شده که در زمان جنگ جهانی دوم (WWII) برای اینکه قهوه های بی کیفیت و با طعم های نامناسب را بفروشند با قهوه های باکیفیت ترکیب میکردند.
ولی در طول زمان این ترکیب قهوه ها به سمتی رفت که برای خلق طعم های جدید و بهتر قهوه های با کیفیت را ترکیب میکنند تا تجربه های جدیدی از قهوه داشته باشند.
بلند قهوه واقعا تجربه هیجان انگیزی است چون شما میتوانید همان لذتی که مورد نظرتان است از نوشیدن قهوه ببرید.
میتوانید با قهوه های با کیفیت و پروفایل طعمی مناسب نوشیدنی شیرین تر یا با طعمی که دوست دارید درست کنید و تجربه ای بیشتر از نوشیدن قهوه تک خاستگاه ببری.
شما با ترکیب کردن قهوه روبوستا با کافئین بسیار زیاد همراه با قهوه کنیا با طعم ترش در کنار طعمی که دوست دارید کافئین مناسب را داشته باشید همینطور میتوانید طعم شکلاتی قهوه ای خاص را با طعم خاکی قهوه اندونزی ترکیب کنید یا طعم عمیق تری از هر قهوه تجربه کنید.
چگونه قهوه مورد علاقه مان را درست کنیم؟
حتی اگر نمیخواهید خودتان ترکیب و بلند قهوه را انجام دهید بهتر است بدانید چه نوع قهوه و طعمی را دوست دارید و چگونه در کنار هم کار میکنند . قهوه ها به صورت کلی دارای دسته بندی ها و انوع مختلفی است که میتوانید در مقاله های باریسما پیدا کنید ولی اگر بخواهیم به صورت کلی توضیح مختصری به شما بدهیم میتوان گفت که که قهوه روبوستا طعم تلخ تر و کافئین بیشتری دارد و قهوه عربیکا معمولا دارای طعم ترش و نسبتا کافئین کمتری است البته نسبت به ریشه قهوه باید توجه داشته باشید به این دلیل که هر قهوه ای نسبت به زمین و نوع شستشو و نگه داری زمان کشت طعم مختلفی میگیرد.
پس بهتر است از قهوه فروشی ها مشاوره بگیرید یا خودتان قهوه های مختلف را ترکیب کنید تا به طعم دلخواهتان برسید.
دلایل اصلی ترکیب کردن قهوه
1.شخصی سازی بلند قهوه
بزرگترین دلیلی که باعث بلند قهوه است شخصی سازی طعم قهوه نسبت به سلیقه شخصی افراد یا کافه ای برای خود قهوه خاصی بلند میکنید تا مشتریان به دنبال آن طعم به کافه بروند پس ترکیب قهوه بسیار مهم است .
2.قهوه ارزان قیمت
دلیل دیگری که قهوه ها را با هم ترکیب میکنند به فروش رساندن قهوه های ارزان یا کم کردن قیمت قهوه برای به فروش رساندن قهوه های گران است.
3.ترکیب قهوه های تک خاستگاه
در بعضی مواقع قهوه هایی که در یک کشور ولی از زمین های مختلف هستند را با هم ترکیب میکنند تا بتوانند کیفیتی متناسب را از همه ی برداشت قهوه و استفاده از همه ی قهوه ای که در نقاط مختلف کشور برداشت میشود.
مراحل تخصصی بلند کردن قهوه
انتخاب قهوه تازه مناسب و اصلی شما
همه ما یک طعم قهوه را دوست داریم معمولا دانه هایی از مناطق مختلف را به صورت تک خاستگاه مینوشیم پس اولین نکته بری بلند قهوه این است که نت طعم اصلی مورد نظرمان را انتخاب کنیم.
چه طعمی به قهوه اضافه کنیم
آیا قهوه شیرین تر دوست دارید ؟ طعم خاکی قهوه را دوست دارید ؟ قهوه با طعم شکلات ؟ قهوه دوم خودمان را انتخاب کنیم تا طعم بهتری به ترکیب قهوه اضافه کنیم
آنقدر قهوه اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسید
بلند قهوه و ترکیب قهوه میتواند حتی از 4 یا 5 قهوه تشکیل شود و یک پکیج کامل از طعم و خواص انواع قهوه باشد.
از هر قهوه مقداری دم کنید تا طعم هر کدام را به تفکیک داشته باشید، و زمانی که هر کدام از طعم ها را به درستی اندازه گرفتید میتوانید نسبت مقدار قهوه اول (قهوه عربیکا) و قهوه دوم (قهوه روبوستا) را اندازه بگیرید مثلا 7 قاشق عربیکا و 3 قاشق روبوستا که به این ترکیب قهوه 70/30 میگویند.
و میتوانید از مطالب دیگر درباره خرید قهوه تازه یا راهنمای آسیاب قهوه را در اینستاگرام باریسما دنبال کنید