تفاوت روست قهوه لایت و قهوه مدیوم و قهوه دارک
یکی از بزرگترین و بیشترین سوالاتی که روزانه از هر قهوه فروشی پرسیده میشود ترکیبی از این سوالات است ، قهوه دارک تلخ است ؟ کافئین قهوه لایت کم است ؟ قهوه مدیوم عطرش بیشتر است ؟ در این مطلب به سراغ اندازه روست قهوه میرویم و میفهیمم که چه میزان روستی چه خواصی دارد و تفاوت لایت و مدیوم و دارک در چیست .
تفاوت روست قهوه و میران روست یکی از مهم ترین فاکتور ها در طعم و عطر قهوه است ، تبدیل شدن دانه سبز قهوه به یک قهوه دارک با عطر آروماتیک یا قهوه ای با طعم ترش بسیار هیجان انگیز است ، که البته پر از اتفاقات و خاصیت های جدیدی در دانه قهوه نمایان میشود که کاملا به میزان روست قهوه بستگی دارد.
بسیاری از روستری های قهوه بزرگ دانه های خود را به اندازه های مختلفی روست میکنند و میتوانید نسبت به علاقه خود قهوه روست شده بخرید یا قهوه پیدا میکنید که به میزان خاصی روست میشود و شما انتخاب های زیادی ندارید
ولی در هر صورت مهم ترین نکته ای که باید بدانید تفاوت میزان روست قهوه است .
نکات مهمی که در خرید قهوه درباره تفاوت روست قهوه باید دقت کنید :
1.قهوه هر چقدر از لایت به دارکتر میرود دارای کافئین و طعم کمتری است
2.قهوه دارک روست اسیدته ی کمتر و کمترین میزان کافئین است
3.قهوه دارک دارای طعم دودی ای است که به خاطر خارج شدن روغن قهوه است
4.قهوه لایت و قهوه مدیوم هیچ روغن قهوه ای ندارد و کاملا خشک است
قهوه لایت روست
این قهوه به عنوان قهوه ای با رنگ قهوه ای کم رنگ و کاملا خشک شناخته میشود . قهوه لایت روست Light roast در دمایی بین 350-400 درجه روست میشود. زمانی که در دمای معمول خود روست میشود بعد از مدت زمانی مشخص صدای خورد شدنی میشنویم که اولین ترک قهوه است و نشان میدهد قهوه لایت روست شده است.
یک تصویر بسیار غلط است که اگر قهوه لایت روست Light Roast باشد کافئین کمتری دارد و قهوه دارکتر کتفئین بیشتری دارد ولی همینطور که قبل تر گفتیم قهوه دارک کافئین کمتری دارد و دقیقا بر عکس است و هر چقدر زمان روست بیشتر باشد دانه های قهوه کافئین خود را از دست میدهند پس روست کمتر برابر است با کافئین بیشتر است.
و یکی از بهترین دانه های لایت روست قهوه اتیوپی است
قهوه مدیوم روست
قهوه مدیوم روست Medium Roast و اندکی از قهوه لایت روست ضخیم تر است و رنگ قهوه ای تری دارد. دیگر تفاوت روست قهوه در و بر خلاف لایت روست دانه قهوه مدیوم روست طعمی از روست به ارث میبرد و طعمی پخته شده دارد و طعمی متفاوت نسبت به قهوه لایت دارد .
قهوه مدیوم روست کافئین مناسب و طعمی متعادل دارد.
این قهوه معمولا در درجه 410 – 430 درجه روست میشود و بیشتر در رستوران ها و کافه های سرو میشود و به نام قهوه آمریکایی قهوه صبحانه یا روست صبحانه ام شناخته میشود.
و زمان خرید قهوه مدبوم روست باید بدانید بهترین دانه های مدیوم روست قهوه کلمبیایی و هاوایی است
قهوه دارک روست
قهوه دارک روست Dark Roast قهوه ای است نزدیک به رنگ سیاه که بخاطر روغنی که از قهوه خارج شده از قهوه مدیوم براق و شیشه ای شکل تر است و به صورت کلی دارای طعم خاکی و اسموکی است و تمام طعم قهوه خارج میشود و تفاوت روست قهوه در طعم آن کاملا مشخص است.
برای اینکه دانه به دارک روست ترین حالت ممکن درآید باید در دمای 465 درجه سانتیگراد پخته شود و در نهایت ترک قهوه پیش برود و اگر بیشتر از این دما بدهید قهوه طعم ذغالی یا سوخته بیشتری میگیرد.
باید دقت کنید که بعضی مواقعه زیاد روی در روست قهوه باعث سوختن قهوه و از بین رفتن طعم قهوه میشود و ما در باریسما سعی میکنیم قهوه دارک روست در بهترین حالت خود و خرید قهوه روست شده را تازه تری حالت ممکن برای شما تهیه شود.
قهوه های زیادی هستند که دارک روست هستند پس زمان خرید قهوه دارک روست دقت کنید که چه روستی تهیه میکنید مانند French Roast , Italian Roast , Espresso Roast نمونه هایی از قهوه دارک روست است
و میتوانید از مطالب دیگر درباره خرید قهوه تازه یا تفاوت روست قهوه را در اینستاگرام باریسما دنبال کنید