همه چیز درباره کافی ژلی
برای آن دسته از افراد که به قهوه علاقه زیادی دارند و نمی توانند یک روز را بدون نوشیدن این مایع سر کنند، محصولی تولید شده است که تنوع بیشتری را به زندگی شان اضافه می کند. یک دسر فوق العاده خوش طعم که با نام کافی ژلی یا ژله قهوه شناخته می شود. حال بیایید با هم به بررسی این دسر محبوب بپردازیم و ببینیم چگونه می توانید در خانه آن را درست کرده و نوش جان کنید.
معرفی ژله قهوه
نام این دسر گویای همه چیز است. ژله قهوه همان نوشیدنی قهوه ای است که همه ما می شناسیم اما به صورت دسر ژله ای سرو می شود. اگر تا به حال چیزی در مورد این دسر نشنیده اید، با ما در این مقاله همراه باشید. کافی ژلی برای اولین بار در ژاپن تهیه شده است. به طور کلی، بسیاری از دسر های ژله ای بخشی از فرهنگ و غذای ژاپن محسوب می شوند. از این رو، محبوبیت یک دسر ژلاتینی که با قهوه خوش طعم شده است تعجب چندانی ندارد.
این دسر از زمانی به محبوبیت فعلی خود دست پیدا کرد که کافی شاپ های زنجیره ای استارباکس، این دسر را به منوی خود اضافه کردند. به دنبال این منوی جدید، غالب کشور های آسیایی به طرفداران ژله قهوه تبدیل شدند. این دسر در منوی استارباکس دارای وانیل، خامه زده شده، فراپاچینو و تکه های ژله قهوه در لایه انتهایی خود بود. این دسر به قدری شهرت پیدا کرد که اکثر مشتری ها آن را در صفحه های مجازی خود به اشتراک می گذاشتند.
تاریخچه ژله قهوه
اگرچه ژله قهوه یک دسر مدرن و امروزی به نظر می رسد اما اصالت آن به قرن هیجدهم در بریتانیا باز می گردد. بسیار قبل تر از زمانی که ژاپنی ها آن را به دسر امروزی تبدیل کردند. این دسر قدیمی از ترکیب قهوه جوشیده و ژلاتین به دست می آمد که در لیوان یا یک بشقاب مجزا سرو می شد.
کمی بعد تر در محله های انگلیسی نشین ایالات متحده آمریکا، رستوران ها شروع به اضافه کردن این دسر به منوی خود کردند و به تدریج دستور تهیه های مختلفی برای آن پدید آمد. برخی به آن خامه اضافه می کردند و برخی دیگر از ژله های طعم دار استفاده می کردند. همه این موارد اساس ژله قهوه امروزی را پایه ریزی نمود.
در ژاپن، این دسر برای اولین بار توسط یک کافی شاپ معروف در توکیو عرضه شد و به سبب بازاریابی خوب و فرهنگ غذایی ژاپنی ها، به سرعت طرفداران خود را پیدا کرد. شعار تبلیغاتی کافی ژلی در ژاپن عبارت “قهوه ای که می توانید بخورید” بود. به لطف ذائقه ژاپنی ها علاقه آن ها به دسر های ژله ای، ژله قهوه خیلی زود به یک دسر تابستانی پرطرفدار تبدیل شد. امروزه با توجه به منطقه ای که در آن زندگی می کنید، می توانید این دسر ژله ای را از کافی شاپ ها یا فروشگاه های نزدیک منزل خود خریداری نمایید.
همچنین بخوانید : بهترین زمان مصرف قهوه
انواع کافی ژلی
اگرچه ترکیب کردن ژلاتین و قهوه بسیار ساده به نظر می رسد، اما روش های مختلفی برای تهیه آن وجود دارد که به نتایج مختلفی منجر می گردد. در ادامه به انواع مختلف این دسر خوشمزه خواهیم پرداخت.
کافی ژلی حیوانی
به طور سنتی، ژلاتین مورد استفاده در ژله قهوه از حیوانات به دست می آمد. این ماده بی رنگ و بی بو از کلاژن موجود در استخوان حیوانات گرفته می شد. امروزه، ژلاتین به عنوان یکی از مواد اصلی که در قنادی ها به کار گرفته می شود در اشکال متنوع به صورت پودر، ورقه و … موجود می باشد. هنگامی که ژلاتین را برای تهیه کافی ژلی می خواهید، باید نوعی را انتخاب کنید که به راحتی در دما های پایین آب حل شود.
کافی ژلی گیاهی
حال در صورتی که به گیاهخواری گرایش داشته باشید و محصولات حیوانی با ذائقه شما موافق نباشد، امکان لذت بردن از این دسر ژله ای خوشمزه همچنان برای شما وجود خواهد داشت. در تهیه ژله قهوه می توانید از یک جایگزین گیاهی به نام آگار برای ژلاتین استفاده کنید. این ماده در واقع عصاره خشک جلبک های قرمز می باشد و دقیقا مانند ژلاتین عمل می کند. تنها تفاوت آن در طرز تهیه است. بر خلاف ژلاتین که در دمای پایین در آب حل می شد، آگار باید در دمای حدود 85 درجه سانتی گراد بحوشد و سپس در دمای 30 تا 40 درجه خودش را بگیرد.
خواص ژله قهوه
امروزه سلامتی و سبک زندگی های سالم از اولویت های بسیاری از افراد جامعه می باشد. با افزایش نرخ چاقی و مشکلات در سبک زندگی، افراد بیشتر و بیشتری به رژیم غذایی خود اهمیت می دهند. قهوه نیز از این مسئله مستثنی نیست. با در نظر داشتن این موضوع، شواهد علمی وجود دارد که کافی ژلی، در صورتی که به مقدار کنترل شده مصرف شود ضرری برای سلامت افراد نداشته و می تواند برخی کمبود های بدن را نیز جبران کند. در ادامه، به برخی از خواص این دسر اشاره شده است.
خواص قهوه
همان گونه که می دانید، قهوه قادر است سطح انرژی شما را افزایش دهد. همچنین، یک فنجان قهوه در روز می تواند حافظه شناختی شما را تقویت کند. قهوه و نوشیدنی های مشابه آن همگی سرشار از پلی فنول و هیدروسینامیک اسید می باشند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن کاربرد دارند. قهوه تا حدودی عوارض دیابت نوع 2 را از بین می برد و به علاوه، در بهبود افسردگی نیز نقش دارد.
خواص ژلاتین
از طرف دیگر، کلاژن موجود در ژلاتین برای پوست و مو خواص بسیاری دارد. همین ماده، به سبب انعطاف پذیری از سختی استخوان مفاصل می کاهد تا درد های ناشی از بیماری های مفصلی کاهش یابد. نکته جالب دیگر این ماده کاهش وزن است که به علت نبود چربی حاصل می شود.
خواص آگار
در صورتی که به جای ژلاتین از آگار استفاده کنید، یک منبع سرشار از فیبر و مواد معدنی همچون آهن، منگنز، منیزیم و کلسیم به بدن شما می رسد. این مسئله به افزایش استحکام استخوان ها و کاهش احتمال بیماری های استخوانی می شود. همچنین، شواهد علمی نشان داده اند که با مصرف آگار شما برای مدت بیشتری سیر باقی می مانید و این موضوع کاهش وزن را آسان تر می کند.
طرز تهیه ژله قهوه
مواد لازم برای تهیه ژله قهوه:
- دو فنجان قهوه ترجیحا اسپرسو
- دو قاشق غذا خوری سر پر شکر
- یک قاشق غذاخوری سر پر پودر ژلاتین
- خامه هم زده و بستنی وانیلی برای تزیین روی ژله
البته دو مورد آخر بستگی به ذائقه شما دارد و می توانید آن را حذف کنید.
در انتخاب قهوه در این ژله، می توانید هر نوع قهوه ای که دوست داشتید را استفاده کنید. اما اسپرسو طعم بهتری به ژله قهوه نسبت به نمونه های دیگر می دهد و افراد بیشتری به آن علاقه مند هستند. قهوه باید به صورت دم کرده در این ژله استفاده شود.
پس از آماده کردن اسپرسو، آن را با شکر ترکیب کنید و بر روی شعله گاز قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. در این هنگام باید به سراغ پودر ژلاتین بروید. 4 قاشق از این پودر را در مقداری از آب جوشیده آن قدر حل کنید تا هیچ پودری درون ظرف باقی نماند. سپس این ترکیب را به مخلوط آب جوش و شکر اضافه کنید و پس از چند ثانیه زیر شعله را خاموش کنید. پس از آماده شدن این ترکیب آن را درون قالب های مخصوص ژله بریزید و برای چندین ساعت درون یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود و خودش را بگیرید.
پس از گذشت مدت زمان لازم، ژله قهوه را از ظرف خارج کنید. می توانید ژله قهوه را در همین حالت میل کنید اما اگر دوست دارید یک دسر خوشمزه داشته باشید بهتر است مطلب ذیل را نیز مطالعه کنید.
طرز تهیه کافی ژلی
مواد لازم برای درست کردن کافی ژلی:
- 4 قاشق سوپ خوری خامه هم زده
- 2 قاشق مرباخوری شکر
- 2 قاشق چای خوری سیروپ وانیل
- سس شکلاتی
این مقدار به اندازه دو نفر می باشد و شما می توانید برای تعداد بالا مقدار آن را بیشتر کنید.
ابتدا پودر اسپرسو را در آب داغ آماده کنید تا به صورت کامل حل شود. سپس شکر را به آن اضافه کنید. شکر باید هنگامی اضافه شود که آب داغ است، تا به صورت کامل حل شود. پس از این کار، اجازه دهید تا این مخلوط خنک شود. سپس آن را وارد دستگاه مخلوط کن کنید و با تکه های یخ ترکیب کنید.
برای کافی ژلی احتیاج به خامه هم زده است. برای آماده کردن آن مقداری خامه صبحانه تهیه کنید و به وسیله همزن دستی یا برقی چند دقیقه در یک جهت هم بزنید تا زمانی که خامه حالت پفی بگیرد و وقتی ظرف را برعکس می کنید از آن جدا نشود.
تا اینجا کافی ژلی شما تقریبا آماده است و حالا احتیاج به دو ظرف شیشه ای برای مخلوط مواد دارید. ظرف را از ژل قهوه که در ابتدای مقاله توضیح دادیم را تا یک سوم پر کنید و پس از آن خامه را اضافه کنید و در آخر نوبت به آیس کافی می رسد. برای تزئین و خوشمزه تر شدن کافی ژلی می توانید از سس شکلات استفاده کنید. در کنار این ترکیب می توانید از نوشیدنی خنک استفاده کنید.
سخن آخر
به عنوان یک فرد علاقه مند به قهوه و کافئین، ژله قهوه یک دسر فوق العاده می باشد. هرچند محبوبیت این دسر تنها به چند کشور در دنیا محدود می شود اما تنوع بالا و طرز تهیه آسان آن را به یکی از پر مصرف ترین دسر ها در این کشور ها تبدیل کرده است. همچنین، خواص فراوان کافی ژلی یک دلیل بسیار عالی برای اضافه کردن این دسر به رژیم غذایی شما می باشد.
برای اطلاع از تخفیفات ویژه فروشگاه باریسما
در اینستاگرام ما را دنبال کنید