تفاوت قهوه فوری و اسپرسو و کاربرد آنها
قهوه فوری برای اولین بار در سال 1890 در شهر نیوزلند اختراع و ابداع شد که به آن قهوه محلول هم می گویند و قدمت این محصول به بیش از 130 سال در صنعت جهان می گذرد و به دلیل آسان بودن طرز تهیه آن، قهوه فوری یکی از محبوب ترین گزینه ها برای سرو نوشیدنی های گرم به شمار می آید و این قهوه بیشتر در زمانی که وقت کم داریم به درد ما می خورد و معمولا به دلیل ارزان بودنش جزو قهوه های سطح بالا به شمار می آید هر چند دانه های قهوه این محصول از کیفیت پایین تری ساخته شده است و چون فرایند خشک کردن قهوه محلول به نسبت پایین است مقداری از طعم واقعی خود را از دست می دهد و به همین دلیل در هنگام مصرف آن طعم واقعی را به خود نمی دهد این قهوه برای افرادی که علاقه زیادی به کافئین ندارند و هم چنین توانایی درست کردن قهوه های درجه یک را ندارند بسیار مناسب است.
خواص قهوه فوری برای سلامتی
قهوه فوری تاثیر به سزایی در سرطان مثانه و دیابت نوع 2 دارد و به شما پبشنهاد می کنیم در طول هفته حداقل یکبار میل کنید و هم چنین تاثیر مثبتی در جذب آهن افراد دارد آیا می دانستید قهوه فوری نسبت به قهوه معمولی جذب آهن بیشتری به خود دارد؟ و شاید این را هم ندانید که قهوه فوری دارای آکریلامید بالایی است (آکریلامید چیست؟ برشته شدن دانه های قهوه را می گویند) که استفاده بیش از حد قهوه فوری باعث افزایش آکریلامید می شود که رعایت نکردن آن سرطان زا می باشد.
درست کردن قهوه فوری با شیر
خیلی از افراد قهوه فوری را با آب جوشانده میل می کنند و افراد دیگری شیر را جایگزین آن ها کردند ابتدا شیر را به خوبی جوشانده طوری که حباب های موجود در آن دیده شوند و سپس آن را به آرامی در پودر قهوه مورد نظر بریزید و بعد از اینکه شیر و قهوه را به خوبی با هم مخلوط کردید برای طعم بهتر مقداری فوم شیر بر روی لیوان مخلوط شده بریزید و نوش جان کنید و هر کسی بنا به علایق روش های مختلفی نوشیدنی خود را مزه دار می کند درست مثل من که همیشه برای طعم بهتر همیشه مقداری شکر به آن اضافه می کنم و همین طور مقداری پودر وانیل، دارچین که بسیار ادویه خوشبو و گرمی است و برای کسانی که مشگل گوارشی دارند بسیار گزینه خوبی می باشد و یا حتی می توانید از انواع روغن نارگیل برای عطر و طعم دلپذیر بهتر به قهوه خود اضافه کنید و از معروف ترین مارک های معروف قهوه محلول می توان به قهوه فوری فریز شده و خشک اشاره کرد.
با ما همراه باشید تا در مقالات دیگر با خواص درمانی روغن نارگیل و عصاره آن بیشتر آشنا شوید.
اسپرسو جزو یکی از قهوه های سرشمار غلیظ محسوب می شود که در اواخر قرن نوزدهم در کشور ایتالیا ابداع شده است همان طور که می دانید قهوه اسپرسو با عبور آب به نقطه جوش از لابه لای دانه های آسیاب شده ریز قهوه استخراج و تهیه می شود و اسپرسو بر پایه اصلی برخی از قهوه های هم چون کاپوچینو، کافه موکا و کافه آمریکانو و غیره که ساخته خود کشور آمریکاست می باشد.
اسپرسو از دانه خاصی از قهوه نیست ب5 نکته در مورد اسیدیته قهوه5 نکته در مورد اسیدیته قهوهلکه از برشته شدن دانه های قهوه می باشد.
طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز
اسپرسو می تواند گونه های ترکیبی ازعربیکا و روبوستا باشد که آن ها را با هم ترکیب کرده تا طعمی بهتر از خود نشان دهد و به همین دلیل روش تهیه اسپرسو فرایند پیچیده تری به خود دارد و برای درست کردن اسپرسو دانه های قهوه را با بالاترین درجه ممکن آسیباب کرده البته کمی دانه های آن بزرگتر است و هرچه بیشتر آسیاب شوند اسپرسو غلیظ تر می شود و هم چنان میزان کافئین اسپرسو مثل قهوه فوری بالا است. اسپرسو را معمولا با دستگاه اسپرسو یا با استفاده موکاپات تهیه می کنند.
انواع قهوه اسپرسو
- دوپیو یا دابل که معمولا شامل دو شات قهوه می باشد و دابل اسپرسو رایحه ای بسیار قوی نسبت به اسپرسو معمولی دارد.
- ریسترتو یکی دیگر از انواع قهوه های اسپرسو می باشد و یک نوشیدنی با کیفیت از پایه های اسپرسو است همراه با غلظت بیشتر و مزه کمی تلخی دارد و مقداری کافئین دارد و هرچقدر همراه با آب باشد مقدار کافئین کمتری به خود می گیرد.
- لانگو برای تهیه این قهوه نیاز بیشتری به آب است که درون شات ریخته شود چون زمان عبور قهوه به آب افزایش پیدا می کند و به این نکته توجه داشته باشید هر چه میزان زمان عبوری بیشتر باشد قهوه تلخ تر می شود و طعم واقعی خود را از دست می دهد.
- آمریکانو جزو یکی از محبوب ترین و گران ترین قهوه ها به شمار می آید و قهوه اسپرسو پایه اصلی و مهم آمریکانو است که همراه با آب داغ تهیه می شود.
- لانگ بلک در این روش مقداری آب به اسپرسو به میزان کافی اضافه می کنیم و کرمای اسپرسو را به آن اضافه می کنیم و بعد سرو می کنیم.
- لاته در واقع یک شات قهوه است که از ترکیب شیر بخار ایجاد می شود و طعم به خصوصی دارد و چون خودش به تنهایی یک مقدار شیر دارد شیرین تر و حتی خوشمزه تر از اسپرسو است.
- ماکیاتو این قهوه اسپرسو بعد از شیر و کف روی آن ریخته می شود و حالت دولایه ای به خود می گیرد و همان طور که می دانید نوشیدنی زیادی وجود دارد که با اسپرسو ترکیب و سرو می شود.
- کاپوچینو که از سه قسمت اصلی تشکیل شده است شامل یک شات اسپرسو، یک لایه شیر بخار و یک لایه شیر کف دار است که همزمان آن را به قهوه اضافه می کنیم شاید برایتان جالب باشد که قهوه کاپوچینو شبیه به لاته می باشد با همراه مقداری پودر شکلات خوشمزه.
شما دوستان عزیز برای تهیه انواع قهوه های اسپرسو، قهوه فوری، قهوه های ترکیبی و چای دمنوش می توانید وارد لینک barisma.ir شوید و با مشاورین ما در ارتباط باشید.
لینک های مرتبط سایت
اگه دوست داشتید کلی اطلاعات باحال در مورد قهوه به دست بیارید پیج اینستاگرام باریسما رو دنبال کنید